به نحوه در دست گرفتن راکت تنیس توسط بازیکن گریپ گفته می شود. گریپ انواع مختلفی دارد و مشخص کننده زاویه ای است که راکت به هنگام ضربه زدن با توپ می گیرد و این زاویه در میزان سرعت و قدرت توپ به هنگام پرتاب بسیار موثر است. برای اینکه گریپ های مختلف را پیدا کنید، باید بدانید که مقطع دسته راکت یک شکل ۸ ضلعی است و با کمک آن می توانید نوع گریپ را تشخیص دهید و همچنین برای تعیین گریپ از انگشت اشاره به عنوان مبنا استفاده می کنیم. شماره گذاری های انجام شده برای افراد راست دست است و برای افراد چپ دست شماره گذاری در جهت عکس انجام می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع گریپ آشنا شوید.
۱.گریپ فورهند ایسترن
مفصل انگشت اشاره بر لبه شماره ۳ قرار می گیرد. این نوع گریپ ساده ترین روش برای یادگیری ضربه فورهند است و با استفاده از آن به راحتی می توانید ضربات سرعتی و بدون پیچ بزنید.
۲.گریپ کانتیننتال
مفصل انگشت اشاره بر لبه شماره ۲ قرار می گیرد. برای زدن دراپ شات، سرویس، والی، اسمش، اسلایس و همچنین ضربات با ارتفاع کم و ضربات دفاعی از گریپ کانتیننتال استفاده می شود و این نوع گریپ بسیار پر استفاده است.
۳.گریپ بک هند دو دستی
مفصل انگشت اشاره دست راست روی لبه شماره ۲ و مفصل انگشت اشاره دست چپ روی لبه شماره ۶ و یا ۷ قرار می گیرد. این گریپ نسبت به نوع بک هند یک دستی پایداری و ثبات بیشتری دارد و برای افراد مبتدی یادگیری آن آسان است. با استفاده از این گریپ، می توانید ضربات قدرتی و پیچ دار را روانه زمین حریف کنید. همچنین بک هند دو دستی برای مقابله با توپ های بلند قابلیت بیشتری دارد.
۴.گریپ بک هند ایسترن
مفصل انگشت اشاره در این گریپ، روی لبه شماره ۱ قرار می گیرد. با استفاده از گریپ بک هند ایسترن می توانید ضرباتی سرعتی و پیچ دار روانه زمین حریف کنید. از این گریپ برای زدن سرویس پیچ رو نیز استفاده می شود.
۵.گریپ وسترن
مفصل انگشت مبنا روی لبه شماره ۵ قرار می گیرد. این گریپ برای پاسخ دادن به ضربات بلند و ایجاد پیج در توپ قابلیت بالایی دارد. با این روش می توانید نسبت به هر نوع گریپ دیگری پیچ بیشتری در توپ ایجاد کنید.
۶.گریپ بک هند سمی وسترن
در این نوع گریپ، مفصل انگشت مبنا روی لبه شماره ۸ قرار می گیرد. این گریپ نسبت به گریپ بک هند ایسترن برای ایجاد پیچ بیشتر و پاسخ به توپ های بلند مورد استفاده قرار می گیرد.
۷.گریپ سمی وسترن
این گریپ مفصل انگشت مبنا روی لبه شماره ۴ قرار می گیرد. در حال حاضر بیشتر بازیکنان تنیس از این روش برای زدن ضربه فورهند استفاده می کنند. این گریپ برای زدن ضربه هایی که ارتفاع زیادی دارند و همچین ضربه های پیچ رو مناسب است.